Happy Planet Jaarevent

Happy Planet Jaarevent


Evenementgegevens


125 ondernemers die de wereld een beetje mooier willen achterlaten, dan ze hem hebben aangetroffen, dat is Happy Planet Professionals. Zelfstandige professionals met allerlei beroepen. Happy Planet is een beweging én een keurmerk.

Op 23 september 2016 zijn wij gestart en nu gaan we verder als vereniging, om de stap naar een professioneler netwerk te kunnen maken. Op dit jaarevent reviewen we elkaar voor het keurmerk van 2018, worden we geïnspireerd door duurzaam ondernemer Maurits Groen en gaan we vooral ook veel netwerken. En dat op een inspirerende locatie in het centrum van het land.

Het event is bestemd voor leden en geïnteresseerden.


14.30 uur Inloop

14.30 uur Oprichtingsvergadering
Als deelnemer van het jaarevent kun je hier bij zijn door een half uur eerder te komen.

Agenda

  1. Benoeming bestuur
  2. Vaststellen statuten en huishoudelijk reglement
  3. Vaststellen contributie


15.00 uur Start JAAREVENT

Dit event wordt begeleid door dagvoorzitter Niels van der Schaaff.

Niels neemt graag zijpaden: ze zijn vaak leuker dan de hoofdwegen en leiden tot nieuwe, weidse uitzichten. Hij zoekt altijd de balans tussen vragen en spreken, tussen informeren en inspireren. Bijeenkomsten onder zijn leiding gaan altijd ergens naar toe.

15.15 uur De HPP door oprichter Hans Snel
Hans vertelt over zijn beweegredenen om Happy Planet Professionals op te richten en hoe het kersverse bestuur de verdere ontwikkeling voor zich ziet.

15.30 uur 1e ronde HPP-reviews

HPP leden reviewen elkaar jaarlijks over hun bedrijf of project. In deze ronde krijg je de kans om jouw eigen bedrijf te pitchen en ontvang je feedback van de reviewers op jouw MVO doelstellingen en aanpak. Of je bent zelf reviewer en kunt daarmee een bedrijf of project dat je interessant vindt reviewen. Inspirerende sessie gegarandeerd.

16.00 Duurzaam ondernemer Maurits Groen vertelt

In 2017 startte hij met drie andere ondernemers Kipster, de meest duurzame kippenfarm ter wereld, die zelfs van Wakker Dier een compliment kreeg.

Maurits Groen fungeert graag als inspirator, motivator, netwerker en initiator van diverse duurzame coalities. Hij is spreker, dagvoorzitter en veelzijdig schrijver. Haalde tot viermaal toe Al Gore naar Nederland (2006, 2008, 2010 en 2011) . Hij initieerde/ organiseerde vier filmpremières (An Inconvient Truth, 2006; The 11th Hour, 2007;  The Age of Stupid, 2009; Silent Snow, 2011), waarvan drie in het Amsterdamse Tuschinkski. In 2010 organiseerde hij de Klimaattrein, die later met de NL delegatie naar de ‘Kyoto-onderhandelingen’ in Kopenhagen reed. In 2011 was hij mede-oprichter van drie nieuwe duurzame bedrijven: Do The Bright Thing, Greenem en WaKa WaKa.

16.30 2e ronde HPP-reviews

HPP leden reviewen elkaar jaarlijks over hun bedrijf of project. In deze ronde krijg je de kans om jouw eigen bedrijf te pitchen en ontvang je feedback van de reviewers op jouw MVO doelstellingen en aanpak. Of je bent zelf reviewer en kunt daarmee een bedrijf of project die je interessant vindt reviewen. Inspirerende sessie gegarandeerd.

17:00 – 17:30 carrousel minipresentaties

In drie rondes van 10 minuten vertellen deelnemers over hun bedrijf en hun MVO beleid. Je kunt ter plekke beslissen bij wie je wilt gaan staan.

17.30  – 18.30 borrel voor alle aanwezigen
Wie wil je nog even spreken onder de inspirerende deelnemers? Dan is nu je kans om tijdens de borrel de mensen te ontmoeten die ook mooie MVO projecten doen en kennis te maken.

Happy Planet Jaarevent
Sluit Menu