Je bekijkt nu Levendige netwerkborrel met presentatie over ethisch ondernemen

Levendige netwerkborrel met presentatie over ethisch ondernemen

Twintig ondernemers bezochten donderdagavond de 3e netwerkborrel van Happy Planet Professionals. Een mooie opkomst van 25% procent en een gevarieerde groep van vaste bezoekers en nieuwe gezichten: adviseurs, coaches, aanbieders van duurzame kleding en accessoires, websitebouwers, een office manager, een eventmanager, een fotograaf en nog diverse anderen. Na een kort openingswoord van initiatiefnemer Hans Snel kreeg gastheer en deelnemer Arend Jan Majoor de gelegenheid om zijn bedrijf Stop mijn Afval te presenteren: Stopmijn Afval helpt kinderdagverblijven, winkels, kantoren, sportverenigingen en mensen thuis om te stoppen met afval. Aansluitend gaf Monique Janssens van Ethisch Bedrijf een presentatie over ethisch ondernemen. Daarin zette zij de aanwezigen aan het denken: wat is nu eigenlijk het verschil tussen ethisch ondernemen en MVO? Is er wel een verschil? In haar presentatie maakte zij duidelijk dat je ethiek niet hoeft te onderwijzen, het zit in ons allemaal. Je moet het zien te activeren.

En toen was het tijd voor de borrel. Er werden heel wat kaartjes uitgewisseld en levendige gesprekken gevoerd. Om half elf verliet de laatste deelnemer het pand in Baarn.

Dank aan Carla Jansen voor het organiseren van de borrel en aan Arend Jan Majoor voor het aanbieden ervan en de gastvrijheid.

Danielle Klinge

Als generalist ondersteun ik (duurzame) organisaties, vaak in de rol van office manager of projectassistent. Daarnaast run ik het projectsecretariaat van 2 fondsen, in internationale natuurbescherming en in zorginnovaties.