Je bekijkt nu Jaarevenement ‘Handen uit de mouwen’

Jaarevenement ‘Handen uit de mouwen’


Evenementgegevens

  • Datum:

Graag nodigen we je uit voor het HPP jaarevenement op 10 juni. Tijdens dit evenement steken we de handen uit de mouwen voor een groener en mooier Nederland. Even een dag niet met je hoofd, maar met je handen bezig zijn. En natuurlijk is er tijd voor ontmoeting: kennismaken, uitwisselen, inspireren.

De Wickevoorter Stadsboeren

We zijn op 10 juni te gast bij de Wickevoorter Stadsboeren Martin en Ada in Cruquius. Een stadsboerderij die veel meer is dan een Boerenbedrijf. Ja, ze verbouwen er groenten, fruit en kruiden en houden kippen en varkens. Maar voor Martin en Ada is de boerderij een middel tot het doel van verbinding dat ze nastreven. Verbinding tussen mensen en hun eten én verbinding tussen mensen onderling. Daarom vinden ze het ook zo tof om midden in een wijk boer te kunnen zijn.

Ada: “We telen groenten en houden dieren volgens de biologische normen en zorgen daarmee voor een gezond stukje aarde. Maar hoe tof wij het ook vinden, onze boerderij is pas echt wat waard als we hem kunnen delen met anderen!”

Martin: “Hoe meer mensen op de boerderij komen hoe vrolijker ik word. Als je een uur met je handen op de tuin werkt, ben je anders dan daarvoor. Ik vind het leuk om mensen dat te laten ervaren. Daarbij is het voor ons heel praktisch: we kunnen alle hulp gebruiken die ons wordt aangeboden. Leuk als er dan uit het niets ineens zo’n grote groep op de stoep staat.”

Ondernemen, dat weten we allemaal, gaat met ups en downs. Door onvoorziene omstandigheden heeft Martin deze zomer handen te kort. Hoe gaaf is het dat wij hem op 10 juni met een aantal klussen kunnen helpen en zo kunnen bijdragen aan een stuk uniek groen, aan de verbindingsfunctie van de boerderij én aan de persoonlijke duurzaamheid van deze ondernemer!

Wat gaan we doen?

Wat er precies aan klussen nodig is op 10 juni, is nu nog moeilijk te zeggen. Maar je kunt denken aan schoffelen/wieden, zaaien/planten en takken versnipperen. Ook moet er waarschijnlijk compost worden verspreid én gaan we helpen bij het maken van compostbakken. Voor wie dit allemaal te zwaar werk is, is er werk in de ‘catering’ van de dag: broodjes smeren, salade maken, afwassen en/of in het maken van mooie foto’s voor HPP.
Tijdens het werken is er volop tijd en ruimte om met elkaar te praten: leer nieuwe mensen kennen, vraag elkaar om advies bij je duurzaamheidsvraagstukken en doe inspiratie op bij elkaar!

Het programma*

10.00 uur      Ontvangst met koffie en thee en iets lekkers
10.30 uur      Welkom en uitleg van de klussen door Martin Verzijden
11.00 uur      Samen werken in de tuin (blok 1)
12.30 uur      Gezonde lunch (vegetarisch/veganistisch)
13.30 uur      Samen werken in de tuin (blok 2)
15.00 uur      Na een kopje thee/koffie weer huiswaarts

*let op: de tijden zijn gewijzigd t.o.v. de save-the-date

Locatie en de reis ernaartoe

De stadsboerderij ligt in Cruquius, op de grens van Hoofddorp en Heemstede.
Ja, we horen je denken: dat ligt niet naast de deur. Dat klopt. Daarom nodigen we je uit om het evenement al onderweg te starten. Spreek af met een andere HPP-er om samen met het OV te reizen en gebruik de tijd om elkaar te leren kennen of te sparren over een van je ondernemersvragen.
Ook kun je via het Forum een carpool-afspraak maken. Dat kan hier. Let op: deze link werkt alleen als je lid bent en bent ingelogd. Ben je geen lid en wil je wel carpoolen, stuur ons dan even een mailtje naar evenementen@happyplanetprofessionals.nl.

En we loven twee prijzen uit: één voor degene met de ingewikkeldste OV-reis en één voor de grootste carpool-deal.

Het adres voor de navigatie:
De Wickevoorter Stadsboeren
Oldenburgerlaan  (naast nummer 2)
2142 GA Cruquius

Er is voldoende plek om te parkeren bij de tuin.

Bushalte:
Spieringweg, Cruquius (elke 10 min een snelbus vanuit Hoofddorp, Haarlem of Schiphol)

Kosten

Deelname aan het evenement kost 15 euro (+ €1,92 voor Eventbrite). Dat is inclusief koffie/thee, een gezonde biologische lunch en iets lekkers bij de koffie.

Neem je iemand mee?

Ken jij potentiële leden, mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in Happy Planet Professionals? Nodig ze uit! Als iedereen iemand meeneemt, dan zijn we gauw met veel en kunnen we des te meer doen. 😉

Ben je erbij? Meld je aan voor 1 juni!
Ik meld mij aan

Hopelijk tot ziens op 10 juni,

De werkgroep ‘jaarevenement 2022’:
Madeleine Boerma, Doortje ‘t Hart, Erica Goedhart en Marianne van Lubek