HPP Strategie 2021-2023
HPP Strategie 2021-2023 | door Leonie Haas

Over Happy Planet Professionals

Happy Planet Professionals is een beweging van maatschappelijk bewuste zelfstandige professionals die willen bijdragen aan een betere wereld. Wij nemen onze verantwoordelijkheid door de daad bij het woord te voegen en elkaar en anderen te inspireren dat ook te doen.

HPP is op 23 september 2016 opgericht door Hans Snel en 9 andere ZP’ers en is een inmiddels vlot groeiende organisatie in ontwikkeling. Het ledenaantal is in 2020 de 125 gepasseerd. De organisatie wordt geheel gerund door enthousiaste vrijwilligers.

Onder ‘a happy planet’ verstaan wij een wereld zonder armoede, een wereld met gelijke rechten, waardering en kansen op onderwijs en gezondheidszorg voor iedereen en een gezond klimaat, natuur en milieu. De Sustainable Development Goals geven hier richting aan. Dit zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis.

Om die betere wereld te creëren en te behouden is het nodig dat iedereen, van particulieren, zzp’ers en middenstanders tot multinationals en overheden, hun maximale steentje bijdragen. HPP brengt ZP’ers bij elkaar die die bijdrage willen leveren, zodat zij elkaar kunnen motiveren en versterken.

Wat wij willen bereiken?

De ambitie van HPP is verwoord in de ‘Strategie 2021-2023’. HPP wil ZP’ers in Nederland stimuleren en helpen om een positieve bijdrage leveren aan de wereld.

Wat levert een HPP-lidmaatschap jou op?

HPP’er zijn betekent dat je kunt beschikken over een netwerk van ZP’ers die gemotiveerd zijn om duurzaam te ondernemen en die hun kennis en ervaring daarmee graag op allerlei manieren met jou willen delen.

Door je te committeren aan ‘de 5 HPP-beloftes‘ en jaarlijks een review te schrijven ontvang je bovendien een HPP jaarcertificaat en een mooie oorkonde die je op je site, in je correspondentie en op je social media kunt delen. Zo laat je zien dat je maatschappelijk verantwoord ondernemen serieus neemt.

Doe je ook mee?

Ben jij zelfstandig professional en wil jij ook maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen? Word dan nu lid van HPP! De contributie bedraagt slechts €25,- per jaar. Je kunt je hier aanmelden.