HPP-WERKGROEP Duurzame Impact

De werkgroep Duurzame Impact is verantwoordelijk voor de organisatie van een soepel reviewproces dat leidt tot een jaarcertificaat voor zoveel mogelijk HPP’ers. Dit kun je zien als het ‘keurmerk’ van HPP, want met de certificering van onze duurzame ondernemers borgen we de kwaliteit van HPP.

De leden van de werkgroep Duurzame Impact organiseren en begeleiden het reviewproces, stimuleren en adviseren HPP’ers bij het maken van een HPP Impactplan en geven de jaarcertificaten uit. Ook zorgen ze er voor dat met de input van de leden en de uitgevoerde reviews het systeem verder verbeterd wordt.

De Werkgroep Duurzame Impact zetten zich in 2022 in voor:

 • Interactie: We gaan ervoor zorgen dat HPP-leden elkaar op de website beter kunnen vinden aan de hand van de Sustainable Development Goals;
 • Inspiratie: We bieden HPP inspiratie met verschillende bijeenkomsten. Zoals kennissessies over de SDG’s en hoe je daar met je bedrijf aan kunt bijdragen. En inspiratiesessies om HPP-leden op weg te helpen met een HPP Impactplan. Ook komt er op de website per SDG inspiratie over wat je op dat vlak zou kunnen doen. Deze inspiratie halen we uit de reviews van leden tot nu toe en wordt steeds aangevuld.
 • Instrumenten: De reviewmethode van 2021 behouden we maar de review zelf hernoemen we in 2022 naar HPP Impactplan. In dit plan beschrijf je jouw duurzame plannen voor het komende jaar aan de hand van de SDG’s. Dit laat je reviewen door een ander lid en dan ontvang je een prachtig HPP Certificaat dat je kunt delen op je website en op LinkedIn.

Download hier ons plan: Review 2021 en verder

SAMEN WERKEN AAN EEN HAPPY PLANET
Draag jij ook een steentje bij aan HPP?

WIE ZIJN DE LEDEN VAN DE WERKGROEP Duurzame Impact?

De werkgroep Duurzame Impact bestaat uit een vijftal vaste leden en een groep personen die incidenteel of op afroep deelnemen. Met deze tijdelijke projectgroepjes kunnen we de benodigde inspanning eerlijk verdelen en voor iedereen prettig houden. Zo kunnen we samen onze ambities waarmaken.

  • vacature voor 1 extra werkgroeplid voor communicatie over onze activiteiten, het plannen en organiseren van online sessies en activiteiten, en de optimalisatie van het reviewproces incl. de communicatie hierover.
 • HPP’ers gezocht om te grasduinen naar inspiratie (eenmalig):
  • reviews doorspitten die al gedaan zijn voor inspiratie;
  • alle tips verzamelen om per SDG op de website te plaatsen;
  • deze tips herschrijven naar leuke en nuttige content voor op de website.
   (NB. De reviews worden hiervoor geanonimiseerd.)
 • Gastsprekers en gastbegeleiders gezocht (eenmalig of af en toe).
  Wij zoeken mensen die expertise hebben op 1 of meer SDG’s en die kennis willen delen in een sessie en/of ervaring hebben met begeleiden van online sessies a.d.h.v. systemisch werken en het leuk vinden om een keer een SDG-sessie te begeleiden.

Coördinator van de werkgroep Duurzame Impact is Anke Bergmans.