review & Certificering

Als je lid wordt van HPP committeer je je aan de 3 HPP-beloftes. Daarnaast stimuleert HPP haar leden om jaarlijks een review te schrijven. In zo’n review omschrijf je wat je het afgelopen jaar hebt gedaan op het gebied van maatschappelijk vooruitstrevend ondernemen en wat je plannen voor het komend jaar zijn.

het reviewproces in 5 stappen

Waarom een review?

Het motiveert je om serieus na te denken over jouw concrete bijdrage aan ‘a happy planet’.
Het stellen van doelen helpt je om echt in actie te komen en maakt je meer bewust van wat je kúnt doen.
Het geeft een goed gevoel om te zien wat je al doet en bereikt hebt.
We inspireren elkaar.

Bijdragen aan een betere wereld kan op allerlei manieren, bijvoorbeeld door een keuze te maken in de klanten voor wie je werkt, de producten waarmee je werkt, de diensten die je levert, door (vrije) tijd, energie en/of geld in een goed doel te steken, door anderen te motiveren, etc.

Elkaar inspireren

De review doe je niet in je eentje. Met behulp van een inspiratiesessie of -gesprek met een ander lid kun je ideëen opdoen. Je kiest bovendien zelf een reviewer uit; de HPP’er die jouw review gaat beoordelen. Het doel daarvan is om je uit te dagen je plannen te verdiepen of aan te scherpen en na te denken over de haalbaarheid ervan.
Die samenwerking zorgt er bovendien voor dat je andere leden leert kennen!

De 17 SDG’s als kapstok

Sinds 2021 gebruiken we de Sustainable Development Goals als ‘kapstok’ voor de review. Dit zijn 17 doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis.

Door erover na te denken aan welke SDG(‘s) jij wilt bijdragen wordt het makkelijker om concrete plannen te maken. Bovendien is het inspirerend te weten dat je met jouw inzet bijdraagt aan een groter geheel.

Draag uit dat jij maatschappelijk vooruitstrevend onderneemt

Als je je review hebt afgerond ontvang je een HPP-jaarcertificaat en een mooie oorkonde die je op je site, in je correspondentie en op je social media kunt delen. Zo laat je zien dat je maatschappelijk vooruitstrevend ondernemen serieus neemt.

de HPP-oorkonde met je eigen foto

Meer weten?

Je kunt voor meer informatie contact opnemen met de werkgroep Duurzame Impact.

HPP’s die met de review aan de slag gaan kunnen de handleiding, het formulier en tips vinden op de pagina Hoe werkt het MVO jaarplan? Let op – om deze pagina te kunnen openen moet je ingelogd zijn want alleen voor HPP-leden.

Succes!