Je bekijkt nu Geld moet rollen, maar waarheen?

Geld moet rollen, maar waarheen?

Tijdens de HPP-wintermeeting op 25 november 2020 kwamen ruim veertig HPP-leden en introducees digitaal ‘bijeen’ om geïnformeerd en geïnspireerd te worden over circulair geld.

HPP’ers Heidi Leenaarts en Arnout van Dijk en enkele van hun ‘collega’s’ van United Economy belichtten een hele nieuwe kijk op geld en op een circulaire munt. In plenaire meetings en een drietal sessies in breakout rooms bleek dat bij veel leden interesse was gewekt over dit onderwerp, want er werden veel vragen op de ervaringsdeskundigen afgevuurd.

De avond gaf mooie inzichten, zoals ‘elk stap in circulair geld levert automatisch weer een volgende stap op in het circulaire geld’ en ‘bepaalkracht in plaats van betaalkracht’. De discussies gaven inspiratie om in de toekomst nog eens ons licht te laten schijnen op dit onderwerp. Wij zijn hier voorlopig nog niet over uitgepraat!

Heb je de wintermeeting gemist?

In deze korte film van drie minuten kun je kennis maken met United Economy: https://www.youtube.com/watch?v=oTLUB22ZpVY

Marjan Schaapman

Samen ben je sterker. Om effectief samen te werken is goede communicatie nodig: naar elkaar luisteren, elkaar zorgvuldig informeren, samen betekenis geven. Daar wil ik aan bijdragen d.m.v. communicatieadvies en -ondersteuning, regie bij verandertrajecten en redactie, zowel online als offline.