Je bekijkt nu Wegens succes geprolongeerd: review-inspiratiesessies

Wegens succes geprolongeerd: review-inspiratiesessies

Als je lid wordt van HPP committeer je je aan de 5 HPP-beloftes. Eén daarvan is de belofte om jaarlijks een review te schrijven. Daarin omschrijf je wat je het afgelopen jaar hebt gedaan op het gebied van maatschappelijk vooruitstrevend ondernemen en wat je plannen voor het komend jaar zijn. In februari/maart van dit jaar zijn 3 online sessies georganiseerd om HPP’ers hiermee op weg te helpen. Die waren zo succesvol dat we er nog 2 aan toegevoegd hebben!

DE 17 SDG’S ALS KAPSTOK

Met ingang van dit jaar gebruiken we de Sustainable Development Goals als ‘kapstok’ voor de review. Dit zijn 17 doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. Door erover na te denken aan welke SDG(‘s) jij wilt bijdragen wordt het makkelijker om concrete plannen te maken. Bovendien is het inspirerend te weten dat je met jouw inzet bijdraagt aan een groter geheel.

Hoeveel SDG’s neem je op in je review?

Gemiddeld werken HPP’ers aan 5 à 6 SDG’s. Het record is een bijdrage aan 10 SDG’s. Maar er zijn ook HPP’ers die zich met een scherpe focus op 3 SDG’s richten.

Waar werken we met elkaar aan?

We werken met elkaar al aan dertien van de zeventien SDG’s. We hebben duidelijk met elkaar gemeen dat we graag samenwerken en bezig zijn met verantwoordelijk inkopen. De twee meest populaire SDG’s zijn – niet verrassend – SDG 17: partnerships, waar bijna iedereen aan bijdraagt. En SDG 12: verantwoorde consumptie en productie.

WAAROM EEN REVIEW?

Het maken van een review motiveert je om serieus na te denken over jouw concrete bijdrage aan ‘a happy planet’. Het stellen van doelen helpt je om echt in actie te komen en maakt je meer bewust van wat je kúnt doen. En het geeft een goed gevoel om te zien wat je al doet en bereikt hebt. We inspireren elkaar!

EXTRA INSPIRATIESESSIES OP 20 EN 30 APRIL

HPP’s die met de review aan de slag gaan kunnen de handleiding, het formulier en tips vinden op Hoe werkt het reviewen?

Maar zij zijn ook van harte welkom op een van de extra inspiratiesessies die worden gehouden op 20 april om 20.00 uur en 30 april om 15.00 uur. Vele HPP’ers gingen hen al voor in de sessies van februari en maart. We weten daardoor zeker dat je na afloop van zo’n sessie vol inspiratie aan de slag kunt met het invullen van het nieuwe reviewformulier!

Marjan Schaapman

Samenwerking is de sleutel naar succes. Daarvoor is goede communicatie nodig: luisteren, informeren, je in elkaar verplaatsen, interactie. Alleen je begrijpt voor welke uitdagingen de ander staat, bereid bent om kennis en ervaring te delen en die van de ander te omarmen, kun je elkaar versterken.