Je bekijkt nu Bye bye 2020, welkom 2021!

Bye bye 2020, welkom 2021!

  • Bericht gepubliceerd op:30 december 2020
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:overig

Als we over 20 jaar terugkijken, zal 2020 net zo’n markant jaar zijn als 2001, het jaar waarin Fukuyama’s ongelijk werd bewezen. Deze Amerikaanse denker betoogde in 1992 dat het eindpunt was bereikt ‘van de ideologische evolutie van de mensheid en de universalisering van de Westerse liberale democratie als de uiteindelijke vorm van menselijk bestuur.’* Na de aanval op de Twin Towers en de Amerikaanse reactie daarop bleek niets minder waar. Vrijheid en democratie zijn sindsdien in steeds meer landen een ongekende luxe geworden.

Onder de huidige denkers zien we twee stromingen. In de ene stroming zullen we de draad na beheersing van het coronavirus weer oppakken als tevoren. Terug naar het consumentisme en de mateloze groei, want de markt dicteert. In de tweede stroming groeit de tegenbeweging van consuminderen, onthaasten, delen en regionaliseren. Ik durf geen voorspelling te doen, maar weiger me neer te leggen bij de eerste. Net als jullie, vermoed ik. Samen gaan we die tegenbeweging voeden tot hij niet meer te stoppen is.

Veel van jullie zullen zonder heimwee afscheid nemen van 2020. Namens het bestuur wens ik jullie een hoopvol, kansrijk en vruchtbaar 2021. Graag zien we jullie op 12 februari bij ons jaarevent.

Hans Snel, voorzitter

*bron: Wikipedia

Hans Snel

Met de Nectar Scrum Light projectaanpak, het online samenwerkingsplatform Scrum Light by Nectar en met inbreng van mijn ruime marketingkennnis en -ervaring wil ik klimaatoplossingen helpen versnellen.