Je bekijkt nu ‘Ethisch met de billen bloot’ op het HPP-najaarsevent

‘Ethisch met de billen bloot’ op het HPP-najaarsevent

Op dinsdag 15 september vond de nazomermeeting van HPP plaats. Een 30-tal leden en introducés ontmoetten elkaar op de bijzondere locatie ‘De Stadskwekerij’ in Rotterdam. Zij speelden onder de bezielende leiding van Monique Janssens het Billen Bloot Spel met ethische dilemma’s. Hoe heeft Monique dit zelf ervaren?

Monique vertelt dat zij met plezier terugkijkt op de bijeenkomst. Zij had ervoor gekozen het spel een lichte toets te geven, doordat de nazomermeeting tegelijk plaatsvond met de ALV.
Ben jij vrijgevig? Kan de wereld zonder geld? Zou je je prettig voelen in een wereld zonder snelwegen? Kun jij je altijd inleven in het standpunt van een ander? Deze en nog veel meer ethische breinkrakers leverden leuke discussies op. De verschillen van mening in deze groep van gelijkgestemden was vaak verrassend en soms ook grappig.

Monique: “Gaandeweg het spel bleek dat veel leden graag iets dieper op de dilemma’s wilden ingaan. Omdat het spel vragen stelt op het scherpst van de snede kwamen er voldoende verschillen van inzicht en mening bovendrijven. Daar zouden we een volgende keer dieper op in kunnen gaan. Toch gaf deze avond al heel wat  stof tot nadenken. En iedereen was onder de indruk toen bleek dat een van de HPP-leden al eens een vluchteling in huis heeft opgenomen, terwijl de meeste HPP’ers aangaven dat niet aan te durven.”

Het ‘Billen Bloot Spel’ is een spel dat je dwingt goed te luisteren naar de overwegingen van een ander en op basis daarvan erover na te denken of je je eigen mening wellicht wilt herzien. Dus niet alleen interessant en leuk, maar ook leerzaam!

De HPP-nazomermeeting vond plaats in Stadskwekerij De Kas in Rotterdam
Wat fijn om elkaar weer ‘in real life’ te kunnen zien en spreken!
Een bijeenkomst voor zo’n 30 HPP’ers en meerdere introducés!
De heerlijke catering had Anke laten verzorgen door restaurant The Harvest uit Rotterdam.
Het Billen Bloot Spel is een spel met vragen rond politieke meningen, persoonlijke keuzes en banale dagelijkse praktijk van Atalanta.

Regina Wolf

Naast mijn vaste baan als ambtelijk secretaris, begeleid en coach ik op freelance basis ondernemingsraden en specifiek ambtelijk secretarissen.