Je bekijkt nu Maak kennis met nieuw HPP-lid Lisette Wegman!

Maak kennis met nieuw HPP-lid Lisette Wegman!

Lisette Wegman gelooft dat er een deel is in ons allemaal dat droomt van een betere wereld en dat doet zij zelf ook. “Maar ik ben niet ‘donkergroen’ als het gaat om duurzaamheid,” zegt ze eerlijk. “Ik zeg bijvoorbeeld niet: ik eet helemaal geen vlees, maar ik probeer zo min mogelijk vlees te eten. Dit vind ik een prettige en laagdrempelige manier om met duurzame onderwerpen bezig te zijn. Als we allemaal een beetje bijdragen aan een betere wereld dan realiseren we samen grote veranderingen: Small Actions = Big Change.

Je kunt Lisette Wegman met recht een duurzaam ondernemer noemen, want de vonk die nodig is om mensen te inspireren en een verandering in gang te zetten probeert zij te laten ontbranden met de projecten en evenementen die zij bedenkt en organiseert vanuit haar Evenementenbureau Bureau Welle. Zoals The Green Escape; een escapespel over groene en sociale topics. The Green Escape is een combinatie van fun en teambuilding; met vrienden of collega’s creëer je al gamend bewustzijn over onderwerpen om van de wereld een betere plek te maken. De 17 spellen die opgelost kunnen worden zijn gekoppeld aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals (SDG’s) en het is dan ook niet toevallig dat de lancering van The Green Escape plaatsvond op 25 september; SDG Action Day!

Lisette is met HPP in contact gekomen via onze secretaris, Leonie Haas, met wie zij op de middelbare school heeft gezeten. “De trigger was dat ik al lange tijd op zoek was naar een netwerk met een niet al te hoge contributie en waar gelijkgestemden aan deelnemen. Mensen die ook bezig zijn met duurzaamheid en sociaal ondernemen en die dit belangrijk vinden,” vertelt Lisette. “En die elkaar, business-wise, kunnen helpen en versterken. Ik denk dat ik dat bij HPP kan vinden.”

Een happy planet is voor Lisette een wereld waarin alleen maar sociale ondernemingen werkzaam zijn en waarin financiële winst even belangrijk is als het leveren van een maatschappelijke bijdrage. Lisette: “Dus geen commerciële bedrijven, geen NGO’s, alleen Social Enterprises. En dat dit gedachtegoed ook bij individuele mensen heerst! De core-business van mijn bedrijf is al helemaal ‘happy planet’. Mijn credo is: verantwoord genieten. Ik bedenk en organiseer verantwoorde projecten en evenementen waarbij mensen met een happy gevoel naar huis gaan. Mijn uitdaging is om opdrachtgevers, leveranciers en samenwerkingspartners te vinden die dit gedachtegoed ook uitdragen. Maar ik moet zeggen dat dat tegenwoordig al stukken makkelijker is dan toen ik bijna 9 jaar geleden begon, omdat het er nu gewoon veel meer zijn!”

En Lisette, wanneer is lid zijn van HPP voor jou geslaagd? “Als ik andere HPP’ers kan inspireren en kan laten zien dat het zakelijke karakter van je bedrijf prima te combineren is met duurzaamheid en sociaal ondernemen. En mag ik ook een hulpvraag stellen? Want door de nieuwe maatregelen rondom Covid-19 komt er een online versie van The Green Escape. Welke 6 HPP’ers willen in november de online versie testen?”

Marjan Schaapman

Samenwerking is de sleutel naar succes. Daarvoor is goede communicatie nodig: luisteren, informeren, je in elkaar verplaatsen, interactie. Alleen je begrijpt voor welke uitdagingen de ander staat, bereid bent om kennis en ervaring te delen en die van de ander te omarmen, kun je elkaar versterken.