Je bekijkt nu Terugblik: HPP-festival

Terugblik: HPP-festival

Geschreven door Madeleine Boerma:

Afgelopen 8 september organiseerden we voor de eerste keer een HPP Festival en wel over het thema persoonlijke volhoudbaarheid en de Inner Development Goals. We hadden gehoopt op mooi weer en kregen meer dan dat: een bloedhete zomerse dag waarop het vooral heerlijk was dat we buiten mochten werken met elkaar. We wilden jullie graag een diverse verzameling van perspectieven aanbieden en met 8 workshops is dat uitstekend gelukt. Het uitgangspunt was om het evenement te organiseren in festival-sfeer en met buiten werken, afsluiten met een BBQ en de paarden en geiten en boerenvelden om ons heen lukte ook dat prima.

Meer nog dan zelf een terugblik opschrijven, laten we graag enkele deelnemers aan het woord over de vraag wat ze van het Festival vonden:

 • Jammer dat ik niet uit 2 personen besta, dan had ik 2 workshops kunnen volgen in ronde 1.
 • Echte verbinding tussen leden op persoonlijk niveau. Nieuwe inzichten eveneens op persoonlijk niveau
 • Je moet eerst voor jezelf zorgen voordat je voor de planeet kan zorgen. Verrassend hoeveel mensen bij HPP met persoonlijke ontwikkeling bezig zijn.
 • De locatie, het informele karakter, de workshops, het samen zorgen voor de catering.
 • Fijn om in de groep te vertragen, even te levelen met onze ‘inner-me’, het zal bijdragen aan een Happy Planet. Mag vaker.

De Inner Development Goals (IDG’s) zijn ontwikkeld om als framework te dienen voor het ontwikkelen van het type leiderschap dat nodig is om de SDG’s te kunnen uitvoeren. Hierbij gaat het om jou, om jouw persoonlijke leiderschap en wat jij nodig hebt om de collectieve uitdaging waar we voor staan aan te kunnen. Persoonlijke volhoudbaarheid raakt aan letterlijk de veelheid vol kunnen houden van alles wat er als ZZP’er op je bord kan liggen. Hoe kijken de deelnemers terug op hun eerste kennismaking en verkenning van die IDG’s? Ook hier een greep uit de feedback:

 • IDG is voor mij + mijn werk echt interessant. Ik wil/ga dit verder onderzoeken met/zonder HPP.
 • Wel interessant/leerzaam maar liever niet toevoegen aan Review.
 • IDG’s heel interessant, graag meer integreren in het aanbod & de identiteit van HPP, want dit is de voorwaarde voor de SDG’s.
 • IDG’s in review voegen, en sessie in HPP Academy organiseren. Ik wil er zelf mee door. IDG-Hub met of zonder HPP?
 • IDG’s zijn interessant, maar ik wil meer weten over hoe ze kunnen helpen je acties te verbeteren.
 • IDG’s zijn nadere verkenning waard, van theorie naar praktijk.
 • IDG’s interessant. Verder verkennen wat het inhoudt en wat we met HPP ermee kunnen.

Kortom, zowel interesse om ze binnen HPP en binnen het eigen werk op te pakken, als vragen over een verdere vertaalslag hiervoor. Dat gaan we dan ook doen!

Heb je interesse om mee te denken over hoe we met de IDG’s binnen HPP aan de slag zouden kunnen? Stuur dan een berichtje naar HPP-lid Madeleine Boerma.

Michael Doove

Helpt in 3 sprongen jouw mooie werk, merk en imago te verduurzamen: dromen, doen en delen. Maar ik ben ook gewoon vriend, vader en baasje. Ik lust alles maar eet selectief, kampeer liever dan dat ik me all inclusive verveel, en rijd ook 's nachts maximaal 110 op de snelweg.