Je bekijkt nu 12 februari: HPP-Jaarevenement ‘The Bright Side Of Corona’

12 februari: HPP-Jaarevenement ‘The Bright Side Of Corona’

Het is bijna een jaar nadat we in Nederland voor het eerst te maken kregen met de coronacrisis. Het is een periode van vallen en opstaan waarin velen zo goed mogelijk proberen vooruit te kijken, optimistisch te blijven en het positieve van de ontwikkelingen te zien.
Het jaarevenement van HPP staat in het teken van positieve kanten die de corona crisis en maatregelen ons het afgelopen jaar hebben opgeleverd. Zowel vanuit een persoonlijk perspectief als vanuit het grotere maatschappelijke perspectief.

Tijdens het online jaarevenement worden door onze eigen leden weer verschillende workshops aangeboden die jou kunnen helpen in de verschillende stadia die jij mogelijk ook doormaakt:

Omdenken – voor die momenten dat je worstelt met de ‘bright side’;
Creëren – voor die momenten dat je meer creativiteit en concretisering nodig hebt;
Versnellen – voor die momenten dat je jouw uitwerkte ideeën wilt concretiseren en versnellen;
Inspireren – voor die momenten dat je jouw succesverhaal met anderen wilt delen.

De vorm van de workshops en de pauzes in het programma zorgen ervoor dat je ook aan het einde van het evenement nog voldoende energie over hebt.

Klik hier om je aan te melden!
Een ticket kost EUR 11,90 voor leden en ambassadeurs van HPP en hun introducées, EUR 14,90 voor niet-leden.
Kort voor het evenement ontvang je dan van ons de Zoomlink voor het evenement.

boerderij Jan van der Veen in Radewijk

Deelnemen aan het jaarevenement = een heel jaar je computergebruik compenseren

Wat reken je voor een jaarevenement waarin alleen de vrijwillige uren van Happy Planeteers en de gratis uren van ons studententeam in zitten? We kunnen het evenement dus zonder uitgaven aanbieden. Maar er zijn natuurlijk wel maatschappelijke kosten, want met 75 mensen vier uur aan een Zoomsessie deelnemen, dat zal wel een forse CO2 footprint met zich meebrengen. Dachten wij. Nou, dat viel eigenlijk erg mee. Ons lid Heleen Klinkert heeft berekend dat het compenseren van deze uitstoot 2 cent per deelnemer kost.

De marketeers onder ons zeggen: “Het gaat helemaal niet om wat het kost, maar om wat het waard is”. En zo komen we op een prijs van €11,90 voor leden, ambassadeurs en introducées en €14,95 voor niet-leden.

Van de opbrengst kopen we bij Nieuw Groen van Heleen Klinkert hazelaars in voor het aan te leggen voedselbos van boerderij Jan van der Veen in Radewijk.

Op de foto hierboven zie je nu een uitgestrekt grasveld. Over een tijdje ligt daar een voedselbos, met onder ander onze hazelnootbomen.
Het bedrag komt overeen met de CO2 compensatie van een jaar lang je computer gebruiken. Dat kunnen HPP’ers dus alvast bijschrijven in hun review!

Marjan Schaapman

Samenwerking is de sleutel naar succes. Daarvoor is goede communicatie nodig: luisteren, informeren, je in elkaar verplaatsen, interactie. Alleen je begrijpt voor welke uitdagingen de ander staat, bereid bent om kennis en ervaring te delen en die van de ander te omarmen, kun je elkaar versterken.