Je bekijkt nu Zomermeeting met als thema “Verhalen rapen”

Zomermeeting met als thema “Verhalen rapen”


Evenementgegevens

  • Datum:

Dit evenement is ook toegankelijk voor zelfstandig professionals, die nog geen lid zijn, maar dit wel overwegen.

  • Let op: De deadline voor aanmelding voor dit programma is inmiddels verstreken. Je kunt wel op de hoogte blijven via onze social media! Wil je na het event het verslag ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Als HPP-ers streven wij naar een afvalberg die zo klein mogelijk is. Het afval wat er is, willen wij zo veel mogelijk recyclen en zeker niet achterlaten in de natuur. Hiermee gaan wij bij jou in de buurt aan de slag op 7 juli 2020!

Als je je inschrijft voor deze zomermeeting, word je op basis van je postcode aan drie andere HPP-ers/introducés gekoppeld die het dichtst bij jou in de buurt wonen. Met z’n vieren volgen jullie online de plenaire start van het programma, bij een van jullie thuis of op een andere geschikte plek (met internetverbinding). Na de start gaan jullie met z’n vieren een wandeling maken in de buurt én ondertussen afval bijeenrapen. Jullie sluiten de wandeling met z’n vieren af met een picknick.

Vervolgens vindt online de terugkoppeling plaats van alle groepen en delen wij online de ‘oogst’ van onze wandelingen. Wellicht heb je tijdens de wandeling de nodige inzichten gekregen om te delen of heb je een leuke anekdote te vertellen. Als je je aanmeldt voor deze bijeenkomst ontvang je van ons nog instructies hoe je ‘corona-proof’ afval kunt rapen.

Onze speciale gast – Milieuactiviste Lilly Platt

Ze is twaalf jaar en spreekt op internationale conferenties over plasticvervuiling en andere milieukwesties. Al vele jaren verzamelt zij, in het kader van haar eigen Lilly’s Plastic Pickup Project vele malen per week het zwerfafval in haar eigen directe woonomgeving in de gemeente Zeist. Op vrijdagochtenden staakt zij voor het klimaat. Op de foto zien we haar met Research Director Chad Frischmann van het project Drawdown, die haar speciaal tijdens één van haar stakingsmomenten heeft opgezocht om met haar mee te staken. Ze is inmiddels de hoop en een lichtend voorbeeld voor velen. En op 7 juli wil ze ons inspireren als wij met elkaar op pad gaan op zwerfafval te verzamelen.

Om thuis alvast inspiratie op te doen: Film de Story of Plastic

In de Story of Plastic krijgen we inzicht in de omvang van de plastic vervuiling, in hoe het zover gekomen is en in de machtige industrie die ons consumenten laat geloven dat wij consumenten de oorzaak van het probleem zijn. Niets is minder waar…

Als je je aanmeldt voor de zomermeeting, ontvang je van ons een inlogcode om deze film gratis online te bekijken. Die code vervalt weer op 7 juli. De film duurt 95 minuten en biedt legio aanknopingspunten voor een gesprek tijdens onze wandeling.

Zie voor meer informatie en een trailer de website van The Story of Plastic. 

Ben jij erbij? Meld je dan aan door een e-mail te sturen aan contact@happyplanetprofessionals.nl. Ben je geen lid, stuur dan ook even de postcode van je woonadres mee. Die hebben we nodig voor het maken van de matches. Let op: Je kunt je alleen nog aanmelden voor het online gedeelte van het programma.