Je bekijkt nu Nieuw: gratis circulaire rekening voor leden HPP

Nieuw: gratis circulaire rekening voor leden HPP

Happy Planet Professionals is een samenwerking aangegaan met United Economy, het landelijke netwerk van mensen en bedrijven die met elkaar handelen via een duurzaam handelsplatform. Dankzij deze samenwerking kunnen leden vanaf nu gratis een circulaire rekening openen bij United Economy en zo met hun bestedingen bijdragen aan de nieuwe regeneratieve economie. Normaal kost het openen van zo’n rekening 50 euro.

Hans Snel, voorzitter van Happy Planet Professionals: “Wij willen zelfstandige ondernemers met een hart voor duurzaamheid op allerlei manieren helpen om steeds dat volgende duurzame stapje te zetten. Met deze samenwerking bieden wij onze leden een hele eenvoudige manier om veel impact te maken”. Leden die een united rekening openen, kunnen dit in hun impact jaarplan opnemen als een duurzame stap die ze dit jaar hebben gezet. Heidi Leenaarts van United Economy: “De missie van United Economy is het aanjagen van economische systeemverandering op weg naar een duurzame toekomst. De samenwerking met Happy Planet Professionals is een mooie strategische stap die we zetten op die weg”.

De circulaire munt, de united, is gekoppeld aan de euro; dus 1 united heeft dezelfde waarde als 1 euro. Maar omdat de united circuleert in een netwerk van duurzaam werkende bedrijven en duurzaam levende consumenten, zorgen ze bij iedere transactie voor nieuwe positieve impact. Hoe meer bedrijven en consumenten op de united overstappen, hoe meer een nieuwe regeneratieve samenleving naderbij komt.

De leden van Happy Planet Professionals die een circulaire rekening openen, kunnen hiermee zakendoen bij andere leden met zo’n rekening, maar tevens bij ruim 600 grote en kleine waarde-gedreven bedrijven die nu al deelnemen aan de United Economy gemeenschap. Het doel van United Economy is om uiteindelijk minimaal 10.000 bedrijven te laten deelnemen. Dan is de beweging onomkeerbaar geworden.

Webinar met vraag & antwoord-sessie

Voordat ondernemers besluiten een circulaire rekening te openen, hebben ze veel praktische vragen. Hoe zit het met BTW? Hoe breng ik die in rekening en draag ik die af? Hoe zit het met mijn boekhouding? Moet ik alle transacties straks met de hand invoeren? Wat als ik mijn uniteds onvoldoende kwijt kan? Blijf ik er dan mee zitten? Allemaal legitieme vragen, waarop wij geruststellende antwoorden kunnen geven. Om de vragen van onze leden te beantwoorden, organiseren wij op dinsdag 4 juni van 19:30-21:00 uur een webinar, speciaal voor leden met interesse in deze circulaire rekening.

Meer informatie

In de pdf hieronder vind je meer informatie over de united rekening en antwoord op veel van je vragen.

“Hoe open ik mijn gratis rekening?”

In de pdf hierboven staat precies beschreven hoe je een circulaire rekening in uniteds opent. Om gratis deel te nemen, heb je een actiecode nodig. Die kun je opvragen via een e-mail aan Happy Planet Professionals.

Hans Snel

Met de Nectar Scrum Light projectaanpak, het online samenwerkingsplatform Scrum Light by Nectar en met inbreng van mijn ruime marketingkennnis en -ervaring wil ik klimaatoplossingen helpen versnellen.