Je bekijkt nu HPP Festival Happy People – Happy Planet

HPP Festival Happy People – Happy Planet


Evenementgegevens


 

Koop hier je ticket!

 

Uitnodiging HPP Festival Happy People – Happy Planet

Als professionals bij HPP zijn we allemaal bewust bezig met duurzaamheid. Ieder lid van HPP kent de Sustainable Development Goals en binnen de HPP review werken we hier actief mee.

Tegelijkertijd, persoonlijke volhoudbaarheid blijft daarbij makkelijk onderbelicht. Wij zijn ervan overtuigd dat een Happy Planet belang heeft bij Happy People. Dat deze niet zonder elkaar kunnen en dat happy People makkelijker beslissingen nemen die bijdragen aan een Happy Planet.

Laat hier nu een prachtig framework voor zijn ontwikkeld, namelijk de Inner Development Goals (IDG’s).

We gaan graag samen met jullie tijdens het HPP Festival op vrijdag 8 september met een interessante keynote en via liefst 9 workshops onderzoeken wat jou helpt als het gaat om je eigen persoonlijke volhoudbaarheid en leiderschapsontwikkeling.

Denk aan vragen als:

 • Hoe blijf jij duurzaam fit?
 • Wat is er nodig om hoofd, hart en lijf in verbinding te houden?
 • Hoe zorg je voor balans in jezelf en in je ondernemerschap?
 • Wat doe je met de informatie uit de onderstroom die je als professional bij je klanten tegenkomt?
 • En meer.

Wat zijn die Inner Development Goals?

 

De Inner Development Goals

Binnen de SDG’s is wel aandacht voor een dergelijke persoonlijke dynamiek.

Maar wat minstens zo interessant is, zijn deze zogeheten Inner Development Goals of IDG’s.

De IDG’s zijn uit de SDG’s voortgekomen. 

De 5 IDG dimensies en 23 vaardigheden

 

Op het HPP Festival Happy People – Happy Planet nemen we de IDG’s als kapstok waar het gaat om aandacht voor persoonlijke volhoudbaarheid.

 

Het initiatief IDG’s

De initiatiefnemers zijn de Zweedse stichting Ekskāret en het eveneens Zweedse bedrijf The New Division.

Omdat ze het zo mooi zelf zeggen – van de IDG-website:

“Inner Development Goals is een non-profit organisatie voor innerlijke ontwikkeling. We onderzoeken, verzamelen en communiceren op wetenschap gebaseerde vaardigheden en kwaliteiten die ons helpen om een doelgericht, duurzaam en productief leven te leiden. Het raamwerk van de Inner Development Goals is fundamenteel in het werk om de Sustainable Development Goals te bereiken”.

Waarom de IDG’s

“In 2015 gaven de Sustainable Development Goals ons een uitgebreid plan voor een duurzame wereld in 2030. De 17 doelen omvatten een breed scala aan onderwerpen waarbij mensen met verschillende behoeften, waarden en overtuigingen betrokken zijn. Er is een visie van wat er moet gebeuren, maar de vooruitgang langs deze visie is tot nu toe teleurstellend.

We missen de innerlijke capaciteit om met onze steeds complexere omgeving en uitdagingen om te gaan. Gelukkig toont modern onderzoek aan dat de innerlijke vermogens die we nu allemaal nodig hebben, ontwikkeld kunnen worden. Dit was het uitgangspunt voor het initiatief ‘Inner Development Goals”.

 

IDG-initiatiefnemers en (academische) partners

 

Nederland en de IDG’s

Wereldwijd groeit de aandacht voor de IDGs. In Nederland is bijvoorbeeld de Erasmus Universiteit als academisch partner betrokken. 

De IDG’s bestaan uit een gedachtegoed, framework, toolkit en diverse wereldwijde lokale communities ter ondersteuning van het werken met de IDG’s. In Nederland zijn er al diverse hubs die zich rondom de IDGs georganiseerd hebben. 

Tijdens de plenaire afronding willen we samen met jullie onderzoeken wat we met de IDG’s kunnen doen binnen HPP.

 

Programma

Dagprogramma (10.00 – 18.00)

 • Opening door HPP Festival organisatie
 • Kennismaking met de IDG’s door HPP-lid en IDG-expert Frank Landman
 • Eerste serie van drie workshops van 1,5 uur
 • Lunch & versnaperingen
 • Tweede serie van drie workshops van 1,5 uur
 • Derde serie van drie workshops van 1,5 uur
 • Plenaire afronding inclusief verkenning wat we als HPP met de IDG’s kunnen en willen

Avondprogramma (vanaf 18.00)

 • Diner rondom vuurschaal en ruimte om uit te wisselen met elkaar.

 

 

Keynote door HPP-lid Frank Landman

Van welvaart naar welzijn vraagt een andere mindset, de Inner Development Goals geven richting!

Het huidige economische systeem dat vooral stuurt op welvaart is niet langer houdbaar wanneer we een goede voorouder willen zijn en de aarde op een goede manier aan ons nageslacht willen overdragen. We zullen moeten transformeren naar een systeem waarin economische, ecologische en sociale ontwikkeling veel meer in balans zijn. De wereldwijde footprint van 1,75 aardes per jaar en sociale structuren die verder afglijden verlangen dat van ons.

Om hiermee aan de slag te gaan is er een wereldwijde strategie afgesproken, namelijk de Sustainable Development Goals. Deze 17 doelen moeten voor meer balans zorgen tussen deze drie pijlers. Wanneer je echter goed kijkt naar deze zeventien doelen, dan zie dat ze toch vrij technisch worden aangevlogen, we moeten zonnepanelen, windmolen en elektrische auto’s realiseren, behoorlijk output gericht.

De crux zit natuurlijk ergens anders.

Die zit in het feit dat wij als mens de bepalende succesfactor zijn in het realiseren van de SDGs.  Anders vervallen we steeds opnieuw in dezelfde valkuil en proberen we steeds opnieuw via lapmiddelen de problemen op te lossen.

Wij zullen de mindshift moeten maken over hoe we ons verhouden tot de natuur, hoe we ons verhouden tot waardes in de economie, hoe we ons verhouden tot ongelijkheid in de wereld. Het vraagt een nieuw moreel kompas gebaseerd op meer dan alleen cognitieve intelligentie.

De Inner Development Goals geven handvatten hoe je persoonlijk bezig kunt gaan met je ontwikkeling in een veranderende wereld die leiderschap vraagt van onze politiek maar die vooral commitment en eigenaarschap en eigenlijk dus ook leiderschap van onszelf vraagt bij het oplossen van deze vraagstukken.

Over Frank: als bestuurskundige gespecialiseerd in verandermanagement, projectmanagement en openbaar bestuur. Daarnaast veel ervaring op het gebied van SDG’s. Hij adviseert organisaties bij transformatieprocessen en het vertalen van mondiale vraagstukken naar lokale actie. Sinds een jaar betrokken bij de lokale IDG-hub in de achterhoek. 

 

Keuze uit 9 (!) workshops

 

Alle workshops worden door HPP-leden gegeven die allemaal hun kennis & kunde gaan verbinden met een of enkele van de IDG’s.

Jij kiest er straks drie uit! 

Samen gaan we de IDGs leren kennen. 

Waaruit kun je kiezen?

 1. Dorian van der Kooij ~ Meer verbinding met jezelf door lichaamsbewustzijn
 2. Esther Kornalijnslijper ~De kracht van Luisteren én Storytelling
 3. Floortje Veldhuizen ~Rust en Eenvoud van Binnenuit
 4. Harmony Folz ~ Gedragsverandering: waardoor wordt het beïnvloed?
 5. Hester Pronk ~ Privileges en je verhouden tot de ander
 6. Ingrid Isphording ~ Van Stress naar Flow via Flow wave experience
 7. Madeleine Boerma ~ Leer passende keuzes maken
 8. Marcel Collignon ~ Wie moet hier nou eigenlijk veranderen? 
 9. Wilma Kaptein ~ Jouw natuurlijke talenten tot hun recht laten komen

 

Kernwoorden van de workshops

Balans, veerkracht, zelfzorg, body-mind connectie, authenticiteit, storytelling, onderstroom, ongemak verduren, privileges, afstemmen binnen-buitenwereld, en meer. 

 

Locatie

Link naar locatie: https://dewintertuinwitharen.nl/

Adres locatie
Witharenweg 14
7738 PG Witharen
Overijssel

HPP Festival locatie Witharen

 

Slapen op locatie
Voor of na festival:

 1. Kamperen mag op het terrein en is inbegrepen in de prijs. Wel dien je zelf voor je ontbijt te zorgen (er is een (kleine) koelkast). Graag Madeleine laten weten dat je komt kamperen zodat we weten hoeveel tenten er zullen staan.
 2. Er zijn ook een paar B&B kamers voor € 10 euro per nacht. De B&B kamers graag zelf boeken via deze link.

 

Reizen naar locatie
De locatie is lastiger met OV te bereiken dan we voor HPP zouden willen. De oproep is om zoveel mogelijk met elkaar te carpoolen. Gebruik deze link naar het HPP Forum om hier afspraken over te maken.

Ook zullen we t.z.t. helpen met het arrangeren van carpool- en pick-up afspraken waarbij wie met de trein reist opgehaald kan worden door wie met de auto komt. Er is een bus die in Witharen stopt vanwaar het ongeveer 18 min lopen is.

En, voor de sportievelingen onder ons – je kunt ook met de fiets in de trein naar Ommen reizen. Vanaf NS Station Ommen is het een half uur fietsen en je fiets in de trein meenemen kost je € 7,50.

 

Koop hier je ticket!

Kosten

De kosten voor het dagprogramma zijn € 25 euro voor de hele dag inclusief lunch en versnaperingen en een plek voor je tent voor HPP-leden en € 30 voor gasten van HPP.
De kosten voor het diner rondom de vuurschaal zijn € 12,50 voor HPP-leden en € 15 voor gasten van HPP. ** Let op: alle prijzen zijn exclusief kosten voor Eventbrite.

 

Ja, ik kom 8 september naar het HPP Festival Happy People – Happy Planet.

 

Ook geïnteresseerden in HPP zijn welkom!

Ken je zelfstandig professionals die HPP willen leren kennen? Ze zijn van harte welkom en kunnen ook een kaartje kopen.

 

Voor vragen kun je terecht bij Dorian of Madeleine:

Mail of bel naar Dorian van der Kooij 0653741470
Mail of bel naar Madeleine Boerma 0650291459

 

We zien er naar uit.
Tot ziens,
Organisatie Dorian, Elske, Madeleine