MVO Nederland: Inspiratiewebinar ‘Medemenselijk ondernemen’


Evenementgegevens

  • Datum:

Je collega’s, zakelijke partners, leveranciers, klanten, de buren en de samenleving: dagelijks heb je vanuit je organisatie te maken met uiteenlopende stakeholders. Belangrijk dus om te investeren in die stakeholders. Maar weet je wat écht hun behoeften, belangen, ideeën en verwachtingen zijn? Medemenselijkheid geeft antwoord op deze vraag. Bij medemenselijke organisaties staat de bloei en groei van betrokken stakeholders centraal – met oprechte aandacht. Het gaat over de wijze wáárop je invulling geeft aan complexe, maatschappelijke thema’s als biodiversiteit, groene energie en diversiteit en inclusie. Ontdek tijdens het inspiratiewebinar hoe je jouw organisatie daar (meer) meer op kunt inrichten.

Bij medemenselijke organisaties draait het dus om het welzijn van jouw stakeholders. En dat levert vele voordelen op. Denk aan een lager ziekteverzuim, minder verloop van medewerkers, hogere productiviteit én succes op de langere termijn.

Tijdens dit event maak je op inspirerende wijze kennis met Medemenselijk ondernemen: het project met onder meer een Community of Practice waar twintig bedrijven vanaf juni 2023 in verdiepende sessies leren hoe om te gaan met de behoeftes en belangen van stakeholders. Ook hoor je voorbeelden uit de praktijk. Het doel? Organisaties inspireren en activeren om het gedachtegoed te verankeren in de bedrijfsvoering.

DRIE REDENEN WAAROM JE HIERBIJ WILT ZIJN

  • Ontdek waarom medemenselijk ondernemen onmisbaar is voor een succesvolle en toekomstbestendige organisatie
  • Raak geïnspireerd door voorbeelden uit de praktijk van medemenselijke organisaties
  • Maak kans op het boek ‘Anders Groeien, een medemenselijke aanpak van duurzaam en maatschappelijk ondernemen’, genomineerd voor Managementboek van het jaar

SPREKERS

  • Prof. dr. Harry Hummels, hoogleraar Ethiek, Organisaties en Samenleving aan de Maastricht University en grondlegger van het gedachtegoed ‘Medemenselijk ondernemen’
  • Suzanne Ekel, programmamanager Menswaardige economie bij Goldschmeding Foundation
  • Joost Vosmer, programmamanager Medemenselijk ondernemen bij MVO Nederland

VOOR WIE?

Medemenselijk ondernemen is voor senior professionals, waaronder C-level, ondernemers, managers en adviseurs. Zij richten zich op bedrijfsvoeringen zoals HR en inkoop – en zijn bezig of willen aan de slag met het medemenselijk organiseren ervan. Specifiek voor de Community of Practice ligt de focus op grootbedrijven (250+ medewerkers).

AANMELDEN

Hier kun je je aanmelden