MVO NL: online Masterclass: Een echt inclusief bedrijf wordt vanzelf divers


Evenementgegevens

  • Datum:

De aandacht voor diversiteit en inclusie heeft een vlucht genomen de afgelopen twee jaar. Door sociale bewegingen, publiek debat, wet- en regelgeving en krapte op de arbeidsmarkt, ontkom je er niet aan om je eigen organisatie een spiegel voor te houden. Veel bedrijven zetten nu hard in op diversiteit. Maar als je er niet voor zorgt dat je leiderschap en cultuur daar klaar voor is, gaan mensen ook snel weer weg. En andersom: je kunt je mensen trainen op inclusief leiderschap en anti-bias, maar als je processen (hoe belonen/promoten we, hoe nemen we mensen aan, etc.) hier niet op aansluiten verandert er weinig.

Verschuif daarom je focus van diversiteit naar inclusie. En dat geldt niet alleen voor de directie, HR en leidinggevenden. Het creëren van een inclusieve organisatie is een uitdaging voor de gehele organisatie, waarbij elke medewerker een eigen verantwoordelijkheid heeft. Echter, de realiteit is weerbarstig: een diverse en inclusieve organisatie realiseer je niet van de een op de andere dag. Er is geen one-size-fits-all stappenplan.

Terwijl een inclusieve organisatie als geen ander inspeelt op de diversiteit van markten, klanten, talenten en ideeën. Hoe zorg je voor een juiste wisselwerking, wie betrek je en hoe ga je om met uitdagingen in de praktijk? We bespreken het in de masterclass: Een echt inclusief bedrijf wordt vanzelf divers.

IETS VOOR JOU?

Wil jij weten hoe jouw rol kunt bijdragen aan een inclusieve organisatiecultuur? Wil je herkenning vinden in voorbeelden en uitdagingen waar anderen tegenaan lopen? Schrijf je in voor deze masterclass en ga samen met de sprekers en andere deelnemers hierover in gesprek.

  • Je leert van de ervaringen van andere organisaties, die hier met vallen en opstaan mee aan de slag zijn
  • Er is ruimte om je eigen vragen en dilemma’s te bespreken
  • Je krijgt tips en tools om er zelf verder mee aan de slag te gaan

SPREKERS

  • MADHU MATHOERA, EXPERT DIVERSITEIT & INCLUSIE

Vanuit haar bedrijf, BE(E) Top of mind, helpt Madhu organisaties aan de slag te gaan met diversiteit en inclusie; dit te herkennen, te erkennen en te omarmen. Op deze manier verbindt ze de diversiteit van medewerkers en brengt ze deze in lijn met de visie en strategie van een bedrijf. Madhu’s jarenlange ervaring in het bedrijfsleven resulteerde in haar missie om Nederland inclusiever te maken. In mei van dit jaar is haar boek “De inclusieve organisatie” uitgekomen.

  • NINA BERKHOF, CONSULTANT BIJ KIRKMAN COMPANY

Nina startte haar carrière met onderzoek op het gebied van diversiteit en inclusie bij de Vrije Universiteit. Vanuit haar drive om meer tastbare impact te maken, maakte zij de overstap naar consultancy. Vanuit Kirkman Company helpt zij organisaties op het gebied van HR, employee experience en D&I. Ook binnen Kirkman Company werkt ze aan het vergroten van de diversiteit en het creëren van een inclusief werkklimaat. Vanuit het geloof dat het organisaties beter maakt, het werk interessanter maar vooral omdat het moreel het juiste is om te doen.

  • MODERATOR: JOS REINHOUDT, MVO NEDERLAND

AANMELDEN

Via de website van MVO Nederland