Je bekijkt nu Lenteborrel: “value creation or value capture”

Lenteborrel: “value creation or value capture”

  • Bericht gepubliceerd op:28 mei 2019
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:overig

Ruim twintig leden bezochten de lenteborrel, die dit keer plaatsvond bij het nieuwe en snelgroeiende AOV-initiatief SharePeople in Driebergen. Gastheer Cosmas Blaauw ontving ons op het prachtige landgoed GrytteBloemenheuvel waar SharePeople kantoor houdt.

Samen met Wouter van Leusen van duurzaam beleggingskantoor Stan & Wende had Cosmas een sessie voorbereid over ‘value creation’ versus ‘value capture’: wat is beter, eerst zorg dragen voor een gezonde winst om hier vervolgens meer waarde mee te kunnen creëren of al direct een deel van de winst inzetten voor extra waardecreatie? Pleitbezorgers van het eerste model voeren aan dat een hogere winst kan worden ingezet om sneller te groeien, waarmee de waarde die gecreëerd wordt met de core business sneller stijgt. Pleitbezorgers van het laatste model geven aan dat het goed voelt om direct al een deel van de winst aan een maatschappelijk doel te besteden. En het versterkt ook het duurzame karakter van het merk. Voor allebei is iets te zeggen. Het bleek ook vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur.

[metaslider id=1293 cssclass=””]

Hans Snel

Met de Nectar Scrum Light projectaanpak, het online samenwerkingsplatform Scrum Light by Nectar en met inbreng van mijn ruime marketingkennnis en -ervaring wil ik klimaatoplossingen helpen versnellen.