Je bekijkt nu Heleen Klinkert, onze 100ste HPP’er, introduceert Nieuw Groen

Heleen Klinkert, onze 100ste HPP’er, introduceert Nieuw Groen

Jij wilt een echte bijdrage leveren aan een gezonde planeet en je spant je in om je CO2-voetafdruk te verkleinen. Voor de resterende CO2-uitstoot ben je op zoek naar een transparante manier om deze te compenseren. Daarvoor kun je gebruik maken van het nieuwe online platform Nieuw Groen, een initiatief van Heleen Klinkert. Via Nieuw Groen je je uitstoot compenseren door groene initiatieven bij jou in de buurt te steunen, zoals het aanplanten van notenboomgaarden of de aanleg van een stadspark. Zo draag je bij aan een gezond klimaat en geef je groene initiatieven in je omgeving een steuntje in de rug. Een inspirerend concept dat veel HPP’ers aan zal spreken!

Heleen Klinkert is ons 100 HPP-lid! Heleen is opgeleid als dierenarts (Utrecht Universiteit) en ingenieur in de Dierwetenschappen (Wageningen Universiteit) en werkte de afgelopen 10 jaar als projectleider bij Bionext. Hier werkte ze samen met biologische ondernemers aan duurzame voedselproductie en was ze verantwoordelijk voor de thema’s klimaat, biodiversiteit en bodem.

Heleen heeft Nieuw Groen op 9 juni geregistreerd bij de KvK en is nu volop bezig met de voorbereiding van de lancering van het online platform. Waarom? Ze zag een groeiende groep van betrokken burgers en ondernemers ontstaan, die hun CO2-uitstoot op een transparante manier wil compenseren. Daarnaast signaleerde ze dat groene initiatieven, waarbij bomen en planten worden aangeplant, behoefte hebben aan financiering in de opstartfase, bijvoorbeeld voor de aankoop van plantgoed. Bomen en planten leggen, via het natuurlijke proces van fotosynthese, CO2 uit de atmosfeer vast in hun bladeren, stam en wortels. Zo dragen groene initiatieven bij aan de oplossing van de klimaatcrisis.

Heleen wil deze twee behoeftes bij elkaar brengen op lokaal en regionaal niveau via het online platform van Nieuw Groen. Woon je in Amersfoort en wil je je CO2 lokaal compenseren? Dan kun je binnenkort op www.nieuw-groen.nl kijken welke groene initiatieven bij jou in de buurt dit kunnen realiseren. Vervolgens kun je een sponsorbedrag, gekoppeld aan de hoeveelheid CO2 die je wilt compenseren, overmaken naar het groene initiatief van jouw keuze en kun je zo bijdragen aan bijvoorbeeld de aanleg van een nieuw stadspark in Amersfoort of de aanleg van een Voedselbos in de regio.

Heleen wil graag met HPP’ers in gesprek over een aantal vragen, zoals: Zou het voor jou als ondernemer interessant zijn om je CO2-uitstoot lokaal te compenseren? Wat is er voor nodig om deze optie aantrekkelijk te maken voor ondernemers? En welke duurzame ondernemersnetwerken of burgerinitiatieven ken je die interesse zouden kunnen hebben in Nieuw Groen? HPP’ers die Heleen van adviezen en tips kunnen voorzien worden van harte uitgenodigd om contact met haar op te nemen via welkom@nieuw-groen.nl of 06-12950738.

Het online platform van Nieuw Groen gaat begin september echt live, maar je kunt je nu al inschrijven als sponsor en aanmelden voor de nieuwsbrief!

Marjan Schaapman

Samenwerking is de sleutel naar succes. Daarvoor is goede communicatie nodig: luisteren, informeren, je in elkaar verplaatsen, interactie. Alleen je begrijpt voor welke uitdagingen de ander staat, bereid bent om kennis en ervaring te delen en die van de ander te omarmen, kun je elkaar versterken.