Je bekijkt nu Warme wintermeeting bij The Works in Amersfoort

Warme wintermeeting bij The Works in Amersfoort

  • Bericht gepubliceerd op:24 november 2019
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:overig

Op een mooie koude avond, in een vleugel van een oud klooster zijn we vanavond te gast in de volledig circulair ingerichte werkplek van The Works. Onze gastvrouw, Leonie Haas, geeft ons een warm welkom en heeft heerlijke soep en salades voor ons gemaakt, waardoor het netwerken begint met een goed gevulde maag. Ze krijgt een applaus voor haar gastvrijheid én omdat ze is toegetreden tot het bestuur als secretaris!

Kunstwerkje van Leonie Haas

HPP bloeit

Hans vertelt ons in zijn welkomstwoord dat HPP gestaag groeit, we zijn nu al met 71 leden, waarvan 40% vandaag aanwezig (!). Sinds de succesvolle online ALV hoeft het bestuur de kar niet meer alleen te trekken, er zijn 11 leden inmiddels actief in de 3 werkgroepen: events, community-building en reviews. Voor de werkgroep community-building vraagt Madeleine nog versterking, dus wil je bijdragen aan ons mooie netwerk, laat het haar weten!

Met een voltallig bestuur (5), een duidelijk strategisch plan, actieve werkgroepen en goedgevulde meetings staat de basis van onze Happy Planet Professionals beweging en kunnen we gaan groeien.🌻

WakaWaka lampen tegen brandwonden en slangebeten

Onze gastspreekster, Adrienne de Jonghe-Rouleau vertelt ons op een bevlogen manier over haar stichting Health Yetu Foundation, die projecten in Kenya ondersteunt. Een van de projecten is het verstrekken van Waka Waka lampjes aan schoolkinderen op Ol Kokwe Island in Lake Baringo. Met deze lampjes kunnen de kinderen ‘s avonds huiswerk maken en zijn ze niet afhankelijk van gevaarlijke kerosine-lampjes. Ook kunnen met de lampjes slangenbeten worden voorkomen, doordat de kinderen nu licht hebben als ze ‘s nachts naar het toilet gaan. Adrienne wil op haar volgende reis (januari) graag 260 Waka Waka lampjes meenemen naar Ol Kokwe Island zodat alle schoolkinderen een lampje kunnen krijgen.

Adrienne de Jonghe over haar werkzaamheden op Ol Kokwe Island

HPP-lid Wouter van Leusen vertelt dat hij een percentage van zijn omzet elk jaar geeft aan Waka Waka en daarmee jaarlijks een andere school ondersteunt. Leonie heeft zijn voorbeeld inmiddels gevolgd.

In navolging hiervan besluiten we als HPP tot een pilot project en gaan we zorgen voor die 260 lampjes! Het staat iedereen vrij om wel of niet mee te doen én als je meedoet een vorm te kiezen: zelf geld overmaken, oproepen op social media om ons initiatief te steunen, je klanten te vragen om een bijdrage, etc. De informatie over hoe je bij kunt dragen (rekening nummer, etc.) volgt zeer binnenkort. In het nieuwe jaar gaan we verder nadenken over gezamenlijke projecten, wat we daarmee willen bereiken, hoe we die vorm gaan geven, etc.

De SDG’s toepassen als 1-pitter

Tenslotte vertelt Leonie over een 2-daagse workshop ‘ Sustainable Development Goals implementeren in je bedrijf’ die zij heeft gevolgd. In deze workshop werd zij door een stappenplan geleid waarmee ze haar kernwaarden en missie aan de SDG-agenda heeft gekoppeld. Ze heeft 3 SDGs gekozen en daaronder concrete doelen gehangen waarvoor ze zich gaat inzetten. De SDGs helpen haar om meer doelgericht een positieve impact op de maatschappij te realiseren. Uiteraard heeft Leonie dit visueel samengevat in een actieplan. 😊

Leonie Haas over haar SDG-plan

Voor mij was haar presentatie heel inspirerend, het geeft mij handvatten om op een andere manier naar de missie, visie en doelen van mijn onderneming te kijken. En die SDGs waarvan ik altijd dacht dat ze voor een 1-pitter te ver gezocht waren, blijken ineens ook voor mij relevant. Als het aan mij ligt gaan we hier in 2020 nog meer van horen/mee doen!

Na al deze inspiratie, werd er onder het genot van een drankje en lekkere chips en nootjes flink genetwerkt. Een bijzonder geslaagde avond. Dank aan allen die eraan bijdroegen en in het bijzonder Leonie voor de welkome ontvangst.

Doortje ‘t Hart (lid van de werkgroep HPP events)

Hans Snel

Met de Nectar Scrum Light projectaanpak, het online samenwerkingsplatform Scrum Light by Nectar en met inbreng van mijn ruime marketingkennnis en -ervaring wil ik klimaatoplossingen helpen versnellen.