Je bekijkt nu Even voorstellen: Maaike Snijder

Even voorstellen: Maaike Snijder

Maaike Snijder is nieuw als lid van de werkgroep Duurzame Impact en stel haarzelf graag voor aan de hand van drie vragen:

Wie ben je en wat onderneem je?

Ik ben Maaike Snijder. Sinds maart dit jaar ben ik zzp-er geworden nadat ik 25 jaar bij Rijkswaterstaat heb gewerkt. Een groot verschil, maar tot nu toe vind ik het erg leuk. Met mijn bedrijf 2iQ Sustainability Advice help ik bedrijven om duurzaamheid te integreren in hun strategie, sturing en rapportage. Op het moment doe ik dat vooral door CSRD gap-analyses uit te voeren om te zien waar bedrijven staan op ESG-gebied.

Naast mijn zzp-schap ben ik één dag in de week onderzoeker voor het Lectoraat Publieke Inkoop bij de Haagse Hogeschool. Hier kan ik mijn kennis en ervaring vanuit mijn rol als duurzaamheidsadviseur bij Rijkswaterstaat inzetten waar ik o.a. ambitiewebsessies heb gehouden voor aanbestedingen. Ik ga mij voor het lectoraat de komende tijd bezig houden met twee onderzoeken: hoe de CSRD de duurzaamheidsambities van de overheid kan helpen versnellen én hoe je als inkoper invulling kan geven aan de bovenste R’en van de circulaire R-ladder door niet, anders of minder in te kopen.

Waarom treedt je toe tot de werkgroep?

Ik heb gekozen voor de werkgroep duurzame impact omdat deze werkgroep verantwoordelijk is voor de organisatie van het reviewproces en het stimuleren van het impactplan. Een onderwerp waar ik vanuit mijn werk ook mee bezig ben. Het lijkt me leuk om hier samen met Marco en Anke invulling aan te geven en ook na te denken hoe dit nog beter / anders kan. Een voorbeeld van dit laatste zijn de Inner Development Goals waar we tijdens het HPP-festival van 8 september mee bezig zijn geweest.

En wat is over jou het weten waard?   

Ik ben getrouwd met Erik en heb twee kinderen die sinds kort allebei op zichzelf wonen (dit is het jaar van veranderingen). Mijn vrije tijd besteed ik graag aan wandelen, lezen (op dit moment: Het zoutpad van Raynor Winn) en piano spelen.

Michael Doove

Helpt in 3 sprongen jouw mooie werk, merk en imago te verduurzamen: dromen, doen en delen. Maar ik ben ook gewoon vriend, vader en baasje. Ik lust alles maar eet selectief, kampeer liever dan dat ik me all inclusive verveel, en rijd ook 's nachts maximaal 110 op de snelweg.