Je bekijkt nu Dag van de Happy Planet Professional
www.duurzamedagen.nl

Dag van de Happy Planet Professional

Je wordt er dagelijks mee om de oren gegooid: ‘een dag van’. En de ene dag is de andere niet: nationale snipperdag, dag van de rare loopjes, sportdag, noppenfoliedag en browniedag En natuurlijk de pluk-de-dag.

En ook elke ‘groep’ heeft zijn eigen dag: linkshandigen, roodharigen, prinsjes, lange mensen, programmeurs, veteranen, ondernemers, buren, meisjes én vrouwen (is dat niet wat overdreven?), hoveniers, secretaresses, rare mensen, vroedvrouwen, inheemse volkeren, systeembeheerders, vrijwilligers, vluchtelingen, de koning, mannen, vaders en moeders.

En nee, ik verzin deze dagen niet. Valentijn -wie dat dan ook mag zijn- heeft zelfs zijn eigen dag op 14 februari, net als alle kinderen op 1 juni. Maar is het niet elke dag kinderdag? Afijn, je snapt mijn punt.

Duurzame dagen

Naast deze bevolkings- en beroepsgroependagen heb je ook themadagen. De meest interessante voor mij zijn de duurzame dagen, naast natuurlijk Sint Pannekoek op 29 november!

Zo probeer ik elk jaar stil te staan bij de dag van de duurzaamheid (op 9 oktober!), wereldveganismedag, complimentendag, warmetruiendag, NL Doet, wereldwaterdag, wandel naar je werk-dag, de dag van de aarde, wereldmilieudag, duurzame dinsdag en autovrije (zon)dag.

Het zijn handige dagen om als duurzame ondernemen op in te haken. In je communicatie door een artikel op je website of socialemedia-post aan te wijden, maar ook als je jezelf wilt uitdagen om een duurzaam stapje extra te zetten. Bijvoorbeeld op (eet geen) dierendag, niet-winkeldag of de week van het respect.

Waarom respecteren we elkaar trouwens maar een week, en niet hele jaar? En complimenten geven doen we zelfs alleen op 1 maart. Raar toch? Maar dat terzijde.

Dag van de HPP’er

Zoals je ziet, als je wilt is het alle dagen feest(dag). Maar er ontbreekt volgens mij nog één dag: de Dag van de Happy Planet Professional. Waarom is die dag er nog niet? Zijn wij minder belangrijk dan systeembeheerders, skateboarders, leeuwen, open monumenten, sneeuwpoppen, pindakaas, Donald Duck, naaimachines of Star Wars?

Ik dacht ‘t niet!

Dus waren organiseren geen Dag van de Happy Planet Professional? Een dag waarop we duurzame ondernemen onder de aandacht brengen en alle duurzame ondernemers in het zonnetje worden gezet? Waarop we ‘de duurzame ondernemer van het jaar’ kiezen (en we winnen allemaal want hé, het is feest!). En waarop we laten zien hoe groot onze gezamenlijke impact is.

Of nee, doe toch maar geen Dag van de Happy Planet Professional. We maken er gewoon een week van! Wie doet er mee?

Michael Doove

Helpt in 3 sprongen jouw mooie werk, merk en imago te verduurzamen: dromen, doen en delen. Maar ik ben ook gewoon vriend, vader en baasje. Ik lust alles maar eet selectief, kampeer liever dan dat ik me all inclusive verveel, en rijd ook 's nachts maximaal 110 op de snelweg.