Je bekijkt nu Olivier deelt zijn inspiratie

Olivier deelt zijn inspiratie

Op 7 oktober was Jeremy Lent te gast tijdens de pioniers sessie over The Web of Meaning – Integrating Science and Traditional Wisdom to find our place in the Universe bij De Pioniersfabriek. HPP’er Olivier Rijcken was daarbij en raakte enorm geïnspireerd door het betoog van Jeremy Lent. Hij vatte dat kernachtig samen in een prachtplaat.

Jeremy Lent’s boodschap: We moeten toe naar een nieuw wereldbeeld waarin (inter)connectedness centraal staat. En de ‘the elephant in the room’ moet worden benoemd: er moet een einde komen aan het kapitalistisch systeem – en snel, want oneindige economische groei nastreven kán niet in een wereld waarin we te maken hebben met planetaire grenzen. We moeten bouwen aan een ecologische beschaving waarin mensen onderdeel zijn van een groter dynamisch en regeneratief ecosysteem.

Je kunt Olivier’s visualisatie ook downloaden in PDF.

Marjan Schaapman

Samenwerking is de sleutel naar succes. Daarvoor is goede communicatie nodig: luisteren, informeren, je in elkaar verplaatsen, interactie. Alleen je begrijpt voor welke uitdagingen de ander staat, bereid bent om kennis en ervaring te delen en die van de ander te omarmen, kun je elkaar versterken.