Je bekijkt nu Omarm de Chaos

Omarm de Chaos

We bevinden ons op een kantelpunt in de geschiedenis van de mensheid. COVID-19. Klimaatverandering. Verlies aan biodiversiteit. Na het laatste rapport van het klimaatpanel van de Verenigde Naties kan niemand meer wegkijken. De natuur is onze levensader. Als we die bron vernietigen, vernietigen we uiteindelijk onszelf.

Op 15 november presenteerde hoogleraar Jan Rotmans in de De Pioniersfabriek zijn boek ‘Omarm de Chaos’ en HPP’er Oivier Rijcken was daarbij. Hij werd geraakt door de boodschap dat transities mensenwerk zijn. Wij kunnen de wereld nog redden en uiteindelijk onszelf. De keuze is aan ons. En: Kleine groepen en individuen kunnen het verschil maken. Als je klein begint bereik je meer dan je denkt!

Je kunt Olivier’s visualisatie ook downloaden in PDF.

Marjan Schaapman

Samen ben je sterker. Om effectief samen te werken is goede communicatie nodig: naar elkaar luisteren, elkaar zorgvuldig informeren, samen betekenis geven. Daar wil ik aan bijdragen d.m.v. communicatieadvies en -ondersteuning, regie bij verandertrajecten en redactie, zowel online als offline.