Je bekijkt nu Omarm de Chaos

Omarm de Chaos

We bevinden ons op een kantelpunt in de geschiedenis van de mensheid. COVID-19. Klimaatverandering. Verlies aan biodiversiteit. Na het laatste rapport van het klimaatpanel van de Verenigde Naties kan niemand meer wegkijken. De natuur is onze levensader. Als we die bron vernietigen, vernietigen we uiteindelijk onszelf.

Op 15 november presenteerde hoogleraar Jan Rotmans in de De Pioniersfabriek zijn boek ‘Omarm de Chaos’ en HPP’er Oivier Rijcken was daarbij. Hij werd geraakt door de boodschap dat transities mensenwerk zijn. Wij kunnen de wereld nog redden en uiteindelijk onszelf. De keuze is aan ons. En: Kleine groepen en individuen kunnen het verschil maken. Als je klein begint bereik je meer dan je denkt!

Je kunt Olivier’s visualisatie ook downloaden in PDF.

Marjan Schaapman

Samenwerking is de sleutel naar succes. Daarvoor is goede communicatie nodig: luisteren, informeren, je in elkaar verplaatsen, interactie. Alleen je begrijpt voor welke uitdagingen de ander staat, bereid bent om kennis en ervaring te delen en die van de ander te omarmen, kun je elkaar versterken.